top of page

Ger Jansen

Experienced Director with a demonstrated history of working in the building materials industry. Skilled in Dutch, German, Business-toBusiness (B2B), Busniness Development, Building Materials and Sales Management. Strong entrepreneurship professional graduated from Weisfelt

 

Nadat Ger korte tijd als advieur bij een adviesbureau is gaan werken werd hij productiedirecteur bij Roelfsema.  Hier moderniseerde hij de fabriek en optimaliseerde het productieproces.  Door dit succes werd hij daar directeur en later lid van de Raad van Bestuur van CvK (ca. 700 medewerkers en een aantal fabrieken). Ger sloot fabrieken en bracht productieprocessen bij elkaar. Tevens is Ger mede oprichter van Steenvervoer Nederland en bereikte hiermee dat de logistiek, maar vooral de kwaliteit enorm toenam.

 

In 2008 richtte hij als DGA MAKZ kalkzandsteen op. MAKZ is inmiddels een toonaangevende fabriek in deze industrie met een marktaandeel van ca. 20%. In de loop der jaren is met privaat kapitaal en een bankfinanciering (zonder enige subsidie of overheidssteun) de fabriek uitgebreid. Inmiddels werken er meer dan 70 medewerkers en is er 40 miljoen geïnvesteerd.

 

Ger heeft MAKZ door de diepste, economische crisis heen gestuurd. Daarmee is MAKZ waarschijnlijk één van de weinige, in de 21e eeuw opgerichte, maakindustrieën vanuit particulier initiatief dat als zelfstandig bedrijf kan voortbestaan.

Telefoon: +31 (0)1 6247 1100

E-mail:      ger@nbdg.nl

bottom of page