top of page

Harry van de Pol

Accountant, organisatie adviseur, politicus, strijdbaar ondernemer

30 jaar directeur Crowe Horwath Foederer 

 

Op 17-jarige leeftijd is Harry begonnen te werken op een accountantskantoor. Hier kreeg hij de mogelijkheden om in zijn avonduren zijn atheneum en zijn accountantsopleiding (nadat hij zijn PD, MBA en SPD had voltooid) te volgen. Op 25-jarige leeftijd stichtte hij zijn eigen accountantskantoor welke hij 10 jaar later inbracht in de maatschap Foederer (nu Crowe Horwath Foederer). Harry studeerde naast zijn accountantsopleiding Marketing, Productie Management en Bestuurlijke informatievoorziening. 

Als openbaar accountant was hij verantwoordelijk voor de controle praktijk, deed due dilligence-onderzoek en begeleidde een honderdtal start-ups, fusies, verzelfstandigingen en overnames. Dit onder het motto; 'geld is geen probleem als je maar een goed plan hebt'.

Harry was hierin zowel actief in de profit als non-profit sector.  En trad bij calamiteiten bij zijn clienten op als voorzitter van de directie. Daarnaast was Harry als bestuurder actief in verschillende verenigingen en was hij Statenlid.

Deze ervaringen heeft hij ingezet voor de ontwikkeling van NBDG en samen met Eelco Wijga heeft hij bij meerdere multinationals new business ontwikkeld. Dit in het kader van industriële reorganisaties.  Harry heeft gewerkt voor Philips, Siemens, Ericsson, AREVA, zowel nationaal als internationaal. Harry is mede verantwoordelijk voor de oprichting en doorontwikkeling van de kalkzandsteenfabriek MAKZ in Oosterhout.

Telefoon: +31 (0)6 5107 3151

E-mail:     harry@nbdg.nl

bottom of page